Tuesday, July 25, 2006

A doua zi pe (h)ogor (Cookston – Prince Albert National Park)

Ne-am trezit de dimi, am halit vreo doi biscuiti, ne-au halit vreun trillion de tintari pina am strins cortul si apoi am pornit cu zimbetul pe buze si spre faimosul parc. Vreo 20 de km a fost drum neasfaltat si fiind destul de dimineata nu a trecut nici o masina. Ne-am intilnit doar cu o caprioara si doi puiuti tare gingasi. Putin mai incolo dupa o coama de deal ne-am intilnit si cu un ursulet – io am inghetat si el saracu a luat-o la goana!
Am ajuns apoi intr-un final la poarta parcului de unde incepea drumul asfaltat. Ideea era sa ajungem la Waskasiu care era la 41 de intrarea in parc.
Acuma, daca ti se spune ca pina in sat sint 41 de km – in Saskatchewan asta inseamna doar pentru masini ca pentru biciclete sint mai degraba 41 de mi..lioane! Si iar dai si lupta prin caldura (nu chiar asa ca ieri totusi) de credeam ca nu mai ajungem veci! Si mai venea si cite un deal care nici nu avea vale dupa el! Am ajuns in sfirsit pe la 2 :30 la Waskasiu si ne-am cinstit cu Mircea cu placinte cu scortisoara, lapte si fructe. Apoi am parcat in sfirsit la campingul la care trebuia sa ajungem ieri (nu stiu ce- fost in capul nostru …)
No, va las acum ca vad ca a venit Mircea de la dus si ma duc si eu sa ma balacesc putin.

No comments: