Friday, July 07, 2006

cuvint inainte

Acest jurnal va descrie calatoria cu bicicleta pe care o voi face impreuna cu prietenul meu Mircea de la Toronto la Vancouver. Nu va spun inca citi kilometri ne asteapta, doar ca avem pina pe 27 august sa ne facem de cap. Mircea, tocmai s-a intors dintr-o pribegie de o luna jumate de-a lungul a 4600 de km, de la Toronto la St John's. Puteti sa-i savurati aventurile la adresa acrossinfinity.blogspot.com
Si aici este doar inceputul unui vis de demult al lui Mircea de a face inconjurul lumii cu bicicleta. Asa ca, imediat dupa ce-am baut citeva paharele sa-i cinstim pe cei 30 de ani ai lui impliniti in martie, sarbatoritul nostru si-a agatat 4 desagi pe 2 roti si a si pornit in cautare... Dupa ce a strabatut estul Canadei de unul singur, vom porni amindoi in cucerirea vestului. Il voi insoti apoi in America de Sud, Noua Zeelanda si in functie de multi factori s-ar putea si in China, Mongolia, Tibet si India.

si acum citeva cuvinte despre mine...in timpul liber, lucrez de zor la un doctorat in psihologie si lingvistica la Universitatea din Toronto. Intre alte pasiuni se enumara muntele (sub orice forma : catarat, trasee) . Mutindu-ma in Ontario si neavind la indemina munti am imbratisat, dupa vreo 2 ani de doliu, ciclismul. Inainte de actuala evadare, am prins gustul pentru calatoriile pe doua roti intr-un tur de 3 saptamini in Franta (2003) si un tur in Cuba de 2 saptamini (2005/2006). Bineinteles ca amindoi ne dorim foarte mult sa adaugam si un tur al Romaniei la palmares...dar vrem sa mai prindem putina experienta:)

cam atit deocamdata...ne revedem pe drum

No comments: